Gebakken appel uit de oven met een wijn uit de Jura

0
85
Appel Uit Oven

Wat is in deze wintertijd nog lekkerder dan een gebakken appel uit de oven. Deze keer heb ik de uitgeholde Goudrenet gevuld met kwark, gemengd met rozijnen, noten, appelstukjes en kaneel.

Benodigdheden

  • 1 echte winterappel, zoals Boskop of Goudrenet
  • 1 eetlepel kwark
  • 1 eetlepel in Grand Marnier of Grappa geweekte rozijnen
  • gehakte noten naar believen
  • een snufje kaneel

Bereiding

  1. Snij voorzichtig het kapje, inclusief het steeltje, van de appel. Hol deze uit en bewaar het ‘vruchtvlees’.
  2. Als de appel niet blijft staan, snij dan ook het ‘kontje’ weg.
  3. Meng alle ingrediënten inclusief de appelstukjes goed.
  4. Vul de uitgeholde appel en bak deze in circa 40 minuten in  een voorverwarmende oven op een temperatuur van 170 graden.
  5. Een Vin de Paille uit de Jura erbij en voila: een heerlijk dessert of tussendoortje is gereed.