Lezen

Lekker lezen totdat het water uit je mond loopt. Wijn en Spijs heeft er alvast een aantal op een rijtje gezet. Heb je leuke tips voor boeken, tijdschriften of redactionele sites, laat het ons even weten.

Boeken

Cuisine of the French Riviera

The cuisine of the French RivieraLaurent Halasz richtte in de VS de befaamde restaurantketen ‘Fig and Olive’ op. Handelsmerk van Laurent, zelf opgegroeid in Zuid-Frankrijk, zijn – zoals de naam al zegt – vijgen en olijven. In zijn prachtige kookboek Fig & Olive: The cuisine of the French Riviera staan zijn bekendste recepten, uiteraard allemaal met Zuid-Franse inslag. Vormgeving en foto’s nodigen de culinaire amateurkok meteen uit om zelf in de keuken aan de slag gaan. Binnen de kortste keren heb je een stukje Provençaalse haute cuisine op het bord liggen.

Laurent Halasz – Fig & Olive: The cuisine of the French Riviera, Assouline, ISBN 9781614284567, € 40,99