Home Artikelen

Artikelen

Zo’n vroege oogst nog nooit eerder voorgekomen

Het is vandaag 23 augustus en in de Provence worden al volop de druiven geplukt. Nog nooit in de geschiedenis is zo vroeg geplukt als dit jaar. Zo werden een week geleden al de...

Bitch fight in de Loire Vallei

De Loire regio, zo traditioneel en keurig, maar ondertussen: spannende wijnen en vrouwen die elkaar het château uitvochten. De meest bekende Loire wijnen zijn altijd oké: Touraine Sauvignon, vooral van oude stokken, geeft heerlijke verfrissende,...

Wijn een mannenzaak?

Wijn een mannenzaak? Een voorbijgestreefde gedachte. Vrouwen proeven goed en … zij maken schitterende wijnen. Dit was de openingszin van de uitnodiging voor de proeverij met als titel: The female touch.
Wijnflessen

Wat ligt er in de wijnkelder van een luchtvaartmaatschappij?

Een inkoopteam van Emirates kocht voor een dikke 400 miljoen dollar meer dan 60 wijnen, champagnes en ports. Deze komen volgens de luchtvaartmaatschappij van de beste wijngaarden uit 12 landen, maar voornamelijk uit Frankrijk. De...
Kurkentrekker van hout en metaal

Wat is een goede kurkentrekker?

Professionele gebruikers hanteren meestal een kelnersmes dat dan ook wel sommeliersmes wordt genoemd. Dit is een kurkentrekker waarvan het handvat als hefboom kan worden gebruikt.

Youp zegt het ook: houd het licht!

Gisteren was ik bij Youp van ’t Hek. Gelukkig kwam tijdens deze avond ook wijn aan bod. Hij vertelde dat een vriend van hem veel snobistische kakkers (Youp’s  woorden) als vrienden had. Die deden...
Appel Uit Oven

Gebakken appel uit de oven met een wijn uit de Jura

Wat is in deze wintertijd nog lekkerder dan een gebakken appel uit de oven. Deze keer heb ik de uitgeholde Goudrenet gevuld met kwark, gemengd met rozijnen, noten, appelstukjes en kaneel.
Casa Pito

Casa Pito: e Viva España!

Casa Pito is een van die bijzondere adresjes waar culinair genieten hoog in het vaandel staat. In de zomer van 2016 begonnen Peter Koopmanschap en Angela Donkers middenin Maastricht hun bijzondere Spaanse casa.
Danyel

Restaurant-special: Danyel in Maastricht

Danyel van den Bongerd heeft zich tijdens zijn dertig jaar lange loopbaan in de keukens van gerenommeerde (sterren)restaurants altijd laten inspireren door Franse grootmeesters als Escoffier, Bocuse en Ducasse.
Inge Swillens Toerkoop reisburo Meerssen

Toerkoop Reisburo Swillens specialist in Wijn en Spijs reizen

Herinneringen aan vakanties gaan vaak over bijzondere gastronomische pleisterplaatsen, waar het onderweg goed toeven was. Dat weten ze bij Toerkoop Reisburo Swillens in Meerssen.

Laatste artikelen