Home Artikelen

Artikelen

Wijn een mannenzaak?

Wijn een mannenzaak? Een voorbijgestreefde gedachte. Vrouwen proeven goed en … zij maken schitterende wijnen. Dit was de openingszin van de uitnodiging voor de proeverij met als titel: The female touch.
Wijnflessen

Wat ligt er in de wijnkelder van een luchtvaartmaatschappij?

Een inkoopteam van Emirates kocht voor een dikke 400 miljoen dollar meer dan 60 wijnen, champagnes en ports. Deze komen volgens de luchtvaartmaatschappij van de beste wijngaarden uit 12 landen, maar voornamelijk uit Frankrijk. De...
Kurkentrekker van hout en metaal

Wat is een goede kurkentrekker?

Professionele gebruikers hanteren meestal een kelnersmes dat dan ook wel sommeliersmes wordt genoemd. Dit is een kurkentrekker waarvan het handvat als hefboom kan worden gebruikt.

Youp zegt het ook: houd het licht!

Gisteren was ik bij Youp van ’t Hek. Gelukkig kwam tijdens deze avond ook wijn aan bod. Hij vertelde dat een vriend van hem veel snobistische kakkers (Youp’s  woorden) als vrienden had. Die deden...
Appel Uit Oven

Gebakken appel uit de oven met een wijn uit de Jura

Wat is in deze wintertijd nog lekkerder dan een gebakken appel uit de oven. Deze keer heb ik de uitgeholde Goudrenet gevuld met kwark, gemengd met rozijnen, noten, appelstukjes en kaneel.
Casa Pito

Casa Pito: e Viva España!

Casa Pito is een van die bijzondere adresjes waar culinair genieten hoog in het vaandel staat. In de zomer van 2016 begonnen Peter Koopmanschap en Angela Donkers middenin Maastricht hun bijzondere Spaanse casa.
Danyel

Restaurant-special: Danyel in Maastricht

Danyel van den Bongerd heeft zich tijdens zijn dertig jaar lange loopbaan in de keukens van gerenommeerde (sterren)restaurants altijd laten inspireren door Franse grootmeesters als Escoffier, Bocuse en Ducasse.
Inge Swillens Toerkoop reisburo Meerssen

Toerkoop Reisburo Swillens specialist in Wijn en Spijs reizen

Herinneringen aan vakanties gaan vaak over bijzondere gastronomische pleisterplaatsen, waar het onderweg goed toeven was. Dat weten ze bij Toerkoop Reisburo Swillens in Meerssen.
wijnproeverij

De Spaanse wijn Macedoine

Proefverslag Onze eindejaarsproeverij is altijd een bijzondere, maar ook een spannende proeverij. Wij hebben onze leden gevraagd om op zoek te gaan naar Spaanse wijnen. Wijnen uit hun eigen kelder krijgen meestal de voorkeur. Deze...

proefverslag Ovevri wijnen

    `elixer van de eeuwige jeugd´   Duizenden jaren geleden maakte men witte wijn met behulp van dezelfde techniek die men tot op heden gebruikt voor het produceren van rode wijn. De schillen worden niet verwijderd, maar...

Laatste artikelen