Home Artikelen

Artikelen

Appel Uit Oven

Gebakken appel uit de oven met een wijn uit de Jura

Wat is in deze wintertijd nog lekkerder dan een gebakken appel uit de oven. Deze keer heb ik de uitgeholde Goudrenet gevuld met kwark, gemengd met rozijnen, noten, appelstukjes en kaneel.
Casa Pito

Casa Pito: e Viva España!

Casa Pito is een van die bijzondere adresjes waar culinair genieten hoog in het vaandel staat. In de zomer van 2016 begonnen Peter Koopmanschap en Angela Donkers middenin Maastricht hun bijzondere Spaanse casa.
Danyel

Restaurant-special: Danyel in Maastricht

Danyel van den Bongerd heeft zich tijdens zijn dertig jaar lange loopbaan in de keukens van gerenommeerde (sterren)restaurants altijd laten inspireren door Franse grootmeesters als Escoffier, Bocuse en Ducasse.
Inge Swillens Toerkoop reisburo Meerssen

Toerkoop Reisburo Swillens specialist in Wijn en Spijs reizen

Herinneringen aan vakanties gaan vaak over bijzondere gastronomische pleisterplaatsen, waar het onderweg goed toeven was. Dat weten ze bij Toerkoop Reisburo Swillens in Meerssen.
flesje wijn

Hoe jonger hoe beter?

Hoe jonger hoe beter? Dat hangt er nogal vanaf… voor sommige wijnen geldt dat in elk geval wel. Voor eenvoudige wijnen geldt meestal: drink ze zo jong mogelijk,
wijnproeverij

De Spaanse wijn Macedoine

Proefverslag Onze eindejaarsproeverij is altijd een bijzondere, maar ook een spannende proeverij. Wij hebben onze leden gevraagd om op zoek te gaan naar Spaanse wijnen. Wijnen uit hun eigen kelder krijgen meestal de voorkeur. Deze...
gar lausberg

Restaurant-special: restaurant Laus

La Cucina Italiana, de Italiaanse keuken, maar dan met een eigentijdse twist staat centraal bij restaurant Laus in Maastricht. Het voormalige koetshuis is nu helemaal ingericht in Italiaanse sferen.

proefverslag Ovevri wijnen

    `elixer van de eeuwige jeugd´   Duizenden jaren geleden maakte men witte wijn met behulp van dezelfde techniek die men tot op heden gebruikt voor het produceren van rode wijn. De schillen worden niet verwijderd, maar...

Wijnspreuken

De volgende spreuken komen van de website van restaurant Le Courage in Wyck, Maastricht. Een restaurant dat zeker de moeite waard is om eens te proberen.
wijn in kistje

Birthe van Meegeren zegt: Less is more

Mijn adagium is al jaren: less is more! Liever één hele mooie fles waar je langzaam met z’n tweeën van kunt genieten, dan een twee flessen van inferieure kwaliteit. Doe eens gek en koop ook eens een mooie fles wijn van 25 euro.

Laatste artikelen