Home Artikelen Achtergrond

Achtergrond

gar lausberg

Restaurant-special: restaurant Laus

La Cucina Italiana, de Italiaanse keuken, maar dan met een eigentijdse twist staat centraal bij restaurant Laus in Maastricht. Het voormalige koetshuis is nu helemaal ingericht in Italiaanse sferen.

Wijnspreuken

De volgende spreuken komen van de website van restaurant Le Courage in Wyck, Maastricht. Een restaurant dat zeker de moeite waard is om eens te proberen.
wijn in kistje

Birthe van Meegeren zegt: Less is more

Mijn adagium is al jaren: less is more! Liever één hele mooie fles waar je langzaam met z’n tweeën van kunt genieten, dan een twee flessen van inferieure kwaliteit. Doe eens gek en koop ook eens een mooie fles wijn van 25 euro.
Franse kaas

Wijn smaakt beter met kaas erbij

Dat consumptie van wijn en kaas tot tongstrelende smaaksensaties leidt, was natuurlijk al langer bekend. Uit onderzoek van het Centrum voor Smaak en Voeding in Dijon blijkt nu ook dat wijn beter smaakt na het eten van kaas.
appelaties hemel en aarde vallei zuid afrika

Proefverslag Wijnen uit de Hemel en Aarde vallei

Afgelopen dinsdag was ons proeflokaal afgeladen vol met enthousiaste wijnliefhebbers. Deze avond kwamen Zuid-Afrikaanse wijnen aan bod uit de drie appellaties van de Hemel en Aarde vallei.
landgoed overst

Topjaar voor Limburgse wijnboeren

Voor de Limburgse wijnboeren belooft 2016 een absoluut topjaar te worden. Dat hebben ze vooral te danken aan de gunstige weersomstandigheden. We interviewen drie wijnboeren.

Wijn uitspugen is doodzonde

De herfst staat weer voor de deur en dat is ook het startsein voor talrijke wijnproeverijen. Op het gevaar af dat ik nu alle wijnpuristen tegen me in het harnas jaag, poneer ik hier...
generation-k

Wijnregio Zuid Tirol

Direct achter de Brennerpas ligt een prachtig glooiend landschap met mooie wijngaarden: de wijnregio Zuid-Tirol – of in het Italiaans Alto Adige.
restaurant van de maand mes amis

Restaurant-special: Mes Amis

Het wijnrestaurant Mes Amis aan de Tongersetraat 5 in Maastricht is verkozen tot Wijn en Spijs Restaurant van de maand september. Annaline Doelen bestiert al vijftien jaar deze gastronomische trekpleister van de bovenste plank.

Quote van de maand

Na 2 flessen wijn eindelijk mijn belastingpapieren ingevuld... krijg 24 miljoen terug!

Laatste artikelen