Home Artikelen Achtergrond

Achtergrond

Casa Pito

Casa Pito: e Viva España!

Casa Pito is een van die bijzondere adresjes waar culinair genieten hoog in het vaandel staat. In de zomer van 2016 begonnen Peter Koopmanschap en Angela Donkers middenin Maastricht hun bijzondere Spaanse casa.
Danyel

Restaurant-special: Danyel in Maastricht

Danyel van den Bongerd heeft zich tijdens zijn dertig jaar lange loopbaan in de keukens van gerenommeerde (sterren)restaurants altijd laten inspireren door Franse grootmeesters als Escoffier, Bocuse en Ducasse.
Inge Swillens Toerkoop reisburo Meerssen

Toerkoop Reisburo Swillens specialist in Wijn en Spijs reizen

Herinneringen aan vakanties gaan vaak over bijzondere gastronomische pleisterplaatsen, waar het onderweg goed toeven was. Dat weten ze bij Toerkoop Reisburo Swillens in Meerssen.
wijn in kistje

Birthe van Meegeren zegt: Less is more

Mijn adagium is al jaren: less is more! Liever één hele mooie fles waar je langzaam met z’n tweeën van kunt genieten, dan een twee flessen van inferieure kwaliteit. Doe eens gek en koop ook eens een mooie fles wijn van 25 euro.
appelaties hemel en aarde vallei zuid afrika

Proefverslag Wijnen uit de Hemel en Aarde vallei

Afgelopen dinsdag was ons proeflokaal afgeladen vol met enthousiaste wijnliefhebbers. Deze avond kwamen Zuid-Afrikaanse wijnen aan bod uit de drie appellaties van de Hemel en Aarde vallei.

Wijn uitspugen is doodzonde

De herfst staat weer voor de deur en dat is ook het startsein voor talrijke wijnproeverijen. Op het gevaar af dat ik nu alle wijnpuristen tegen me in het harnas jaag, poneer ik hier...
generation-k

Wijnregio Zuid Tirol

Direct achter de Brennerpas ligt een prachtig glooiend landschap met mooie wijngaarden: de wijnregio Zuid-Tirol – of in het Italiaans Alto Adige.
restaurant van de maand mes amis

Restaurant-special: Mes Amis

Het wijnrestaurant Mes Amis aan de Tongersetraat 5 in Maastricht is verkozen tot Wijn en Spijs Restaurant van de maand september. Annaline Doelen bestiert al vijftien jaar deze gastronomische trekpleister van de bovenste plank.
fruitboom

Waar koop je het lekkerste fruit?

Natuurlijk koop je lekkerste fruit direct uit de boomgaard bij een stalletje. De kalkrijke Limburgse lössgrond is de meest vruchtbare landbouwgrond van Nederland. Dit zijn de ideale omstandigheden voor het Mergelland-fruit.
wijngaard

Wat is terroir eigenlijk?

Grondsoort, ligging, druivenras en klimaat bepalen het terroir van een wijn. Terroir bepaalt in sterke mate de verschillen tussen wijnsoorten en zelfs wijnen van dezelfde wijngaarden.

Laatste artikelen