Home Artikelen Combinaties

Combinaties

Recept van verse vijgen, geitenkaas en Parmaham.

Vanmorgen ben ik in de vijgenboom van goede vrienden 'geklommen' om heerlijke verse vijgen te plukken. Deze komen vandaag natuurlijk op tafel in voor- en hoofdgerechten.
Wijnglas

Twee wijnen bij hetzelfde gerecht proberen?

Vandaag was weer zo een dag om iets bijzonders uit te proberen. In de grillpan lag een heerlijk stuk Ierse diamanthaas met rozemarijn. Even krachtig aangezet en daarna nagegaard in de oven. Wat drinken...
Wijnspijscombinaties

Negen smaakprofielen en wijn-spijscombinaties

in dit artikel vind je een aantal smaakprofielen voor witte, rosé, rode en zoete wijn, met de bijhorende wijn- en spijscombinaties.
Franse kaas

Welke wijn schenk je bij kaas?

De leden van Bailliage Maestricht van het Nederlands Genootschap van Wijnvrienden beleefden onlangs een wel heel bijzondere proeverij met maar liefst 7 kaas-wijncombinaties.
kaasplankje

Kaasplateau: terug van weggeweest

In de betere restaurants is het kaasplateau als afsluiter van een mooi diner duidelijk aan een opmars bezig. Goed dat deze diepgewortelde Franse culinaire traditie nu ook in Nederland weer terrein begint te winnen.
steak

Barbecue-steak heerlijk met Argentijnse Malbec

Over het algemeen leent een zomerse barbecue zich uitstekend voor de consumptie van een sappig stuk rood vlees. Een Malbec-wijn is de perfecte begeleider.
camembert met cider

Drink bij echte camembert eens appelcider

De echte camembert uit Normandië smaakt het beste met... appelcider. Althans, dat zeggen de originele Normandische camembert-boeren. En ze hebben gelijk, het is een echte smaaksensatie!
bouillabaisse

Angèle’s kookpassie

Angèle Gerardu, gepassioneerd kookinspirator, maakt elke maand een bijzonder gerecht voor Wijn en Spijs. Haar eerste gerecht is een zomerse bouillabaisse.

Welke wijn-app is top?

Er zijn veel app's beschikbaar voor de wijnliefhebber. We hebben enkele leuke app's verzameld die je alles vertellen over het combineren van wijn en gerechten.
Tonijn met Domaine Mondivin 2015 rosé

Restaurant-special: SOFA Maastricht

Elke maand stellen wij een restaurant voor dat een perfecte combinatie van wijn en spijs maakt. Als eerste presenteren wij bar-brasserie-restaurant SOFA Maastricht.

Laatste artikelen