Recepten

restaurant van de maand mes amis

Restaurant-special: Mes Amis

Het wijnrestaurant Mes Amis aan de Tongersetraat 5 in Maastricht is verkozen tot Wijn en Spijs Restaurant van de maand september. Annaline Doelen bestiert al vijftien jaar deze gastronomische trekpleister van de bovenste plank.
Lavendel

Zomerse Prosecco met een scheutje lavendelsiroop

Zo langzaam aan wordt het tijd om de lavendel te snoeien en de lavendelgeurzakjes opnieuw te vullen met verse bloemen. Maar dit jaar heb ik van de bloemen ook een lavendelsiroop gemaakt. Heerlijk in een glas Prosecco!
tagliata

Tagliata voor 4 personen

Een heerlijk recept van Cuccuna Angele, voor Tagliata voor 4 personen: gegrilled rundvlees met rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitten.
fruitboom

Waar koop je het lekkerste fruit?

Natuurlijk koop je lekkerste fruit direct uit de boomgaard bij een stalletje. De kalkrijke Limburgse lössgrond is de meest vruchtbare landbouwgrond van Nederland. Dit zijn de ideale omstandigheden voor het Mergelland-fruit.
Zalmtartaar

Tartaar van zalm met mierikswortelcrème

Van Cuccina Angele, een recept voor 6 personen voor tartaar van verse en gerookte zalm, met een crème van mierikswortel.
Tonijn met Domaine Mondivin 2015 rosé

Restaurant-special: SOFA Maastricht

Elke maand stellen wij een restaurant voor dat een perfecte combinatie van wijn en spijs maakt. Als eerste presenteren wij bar-brasserie-restaurant SOFA Maastricht.
couscous-salade

Couscous-salade met feta en ratatouille

Een heerlijke frisse couscous-salade voor acht personen.
gazpacho

Spaans koud soepje

Een heerlijk frisse variatie op de bekende gazpacho, door onze eigen Angèle Gerardu.

Laatste artikelen