Wijnen

Danyel

Restaurant-special: Danyel in Maastricht

Danyel van den Bongerd heeft zich tijdens zijn dertig jaar lange loopbaan in de keukens van gerenommeerde (sterren)restaurants altijd laten inspireren door Franse grootmeesters als Escoffier, Bocuse en Ducasse.
flesje wijn

Hoe jonger hoe beter?

Hoe jonger hoe beter? Dat hangt er nogal vanaf… voor sommige wijnen geldt dat in elk geval wel. Voor eenvoudige wijnen geldt meestal: drink ze zo jong mogelijk,
wijnproeverij

De Spaanse wijn Macedoine

Proefverslag Onze eindejaarsproeverij is altijd een bijzondere, maar ook een spannende proeverij. Wij hebben onze leden gevraagd om op zoek te gaan naar Spaanse wijnen. Wijnen uit hun eigen kelder krijgen meestal de voorkeur. Deze...
gar lausberg

Restaurant-special: restaurant Laus

La Cucina Italiana, de Italiaanse keuken, maar dan met een eigentijdse twist staat centraal bij restaurant Laus in Maastricht. Het voormalige koetshuis is nu helemaal ingericht in Italiaanse sferen.

proefverslag Ovevri wijnen

    `elixer van de eeuwige jeugd´   Duizenden jaren geleden maakte men witte wijn met behulp van dezelfde techniek die men tot op heden gebruikt voor het produceren van rode wijn. De schillen worden niet verwijderd, maar...
chateau-miraval

Run op Château Miraval door echtscheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Er is een run aan het ontstaan op rosé van Château Miraval, het Provencaalse wijndomein van Brad Pitt en Angelina Jolie die in scheiding liggen. Het is voorlasnog onduidelijk wie de nieuwe eigenaar wordt van dit domein.
appelaties hemel en aarde vallei zuid afrika

Proefverslag Wijnen uit de Hemel en Aarde vallei

Afgelopen dinsdag was ons proeflokaal afgeladen vol met enthousiaste wijnliefhebbers. Deze avond kwamen Zuid-Afrikaanse wijnen aan bod uit de drie appellaties van de Hemel en Aarde vallei.

Quote van de maand

"Hoeveel besteed jij aan een fles wijn?" "Ik zou zeggen ongeveer een half uur."
Wijn uit Maastricht

Poefnotitie Domaine des Chauves Souris, WUM 2015

Register-vinoloog Han van der Zee bespreekt hier regelmatig bijzondere wijnen. De aftrap doet hij met een speciale wijn uit Maastricht, de Domaine des Chauves Souris (WuM 2015).
jury-proefschrift-wijnconcours

Vojacek Wijnen valt in de prijzen

De Maastrichtse wijnhandel Vojack Wijnen is met een uitgelezen selectie wijnen in de prijzen gevallen: maar liefst 18 wijnen haalden de finale van het 28e 'Proefschrift Wijnconcours'.

Laatste artikelen