Wijnen

Danyel

Restaurant-special: Danyel in Maastricht

Danyel van den Bongerd heeft zich tijdens zijn dertig jaar lange loopbaan in de keukens van gerenommeerde (sterren)restaurants altijd laten inspireren door Franse grootmeesters als Escoffier, Bocuse en Ducasse.
wijnproeverij

De Spaanse wijn Macedoine

Proefverslag Onze eindejaarsproeverij is altijd een bijzondere, maar ook een spannende proeverij. Wij hebben onze leden gevraagd om op zoek te gaan naar Spaanse wijnen. Wijnen uit hun eigen kelder krijgen meestal de voorkeur. Deze...

proefverslag Ovevri wijnen

    `elixer van de eeuwige jeugd´   Duizenden jaren geleden maakte men witte wijn met behulp van dezelfde techniek die men tot op heden gebruikt voor het produceren van rode wijn. De schillen worden niet verwijderd, maar...
chateau-miraval

Run op Château Miraval door echtscheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Er is een run aan het ontstaan op rosé van Château Miraval, het Provencaalse wijndomein van Brad Pitt en Angelina Jolie die in scheiding liggen. Het is voorlasnog onduidelijk wie de nieuwe eigenaar wordt van dit domein.
appelaties hemel en aarde vallei zuid afrika

Proefverslag Wijnen uit de Hemel en Aarde vallei

Afgelopen dinsdag was ons proeflokaal afgeladen vol met enthousiaste wijnliefhebbers. Deze avond kwamen Zuid-Afrikaanse wijnen aan bod uit de drie appellaties van de Hemel en Aarde vallei.

Quote van de maand

"Hoeveel besteed jij aan een fles wijn?" "Ik zou zeggen ongeveer een half uur."
jury-proefschrift-wijnconcours

Vojacek Wijnen valt in de prijzen

De Maastrichtse wijnhandel Vojack Wijnen is met een uitgelezen selectie wijnen in de prijzen gevallen: maar liefst 18 wijnen haalden de finale van het 28e 'Proefschrift Wijnconcours'.

Sebastian Beaumont uit Zuid Afrika

Sinds 1974 wordt door de familie Beaumont in Botrivier Zuid-Afrika wijn geproduceerd. Tijdens onze vakanties hebben wij dit wijngoed meerdere keren bezocht. Vandaag heb ik gewoon thuis een fles van dit prachtige wijngoed geopend.

Château d’Yquem 2014 is uit!

Iedere rechtgeaarde wijnliefhebber moet minimaal één keer in zijn leven de Rolls Royce onder de Franse dessertwijnen gedronken hebben. Ik heb het dan natuurlijk over Château d'Yquem, de goddelijkste aller Sauternes-wijnen. Superlatieven schieten tekort. Hij...

Message in a bottle

Enkele jaren geleden kochten zanger Sting en zijn vrouw een wijndomein in het Chianti DOCG. Onder de bezielende leiding van Paolo Caciorgna worden op Tenuta Il Palagio prachtige wijnen gemaakt.

Laatste artikelen