Barbecue-steak heerlijk met Argentijnse Malbec

0
166
steak

Over het algemeen leent een zomerse barbecue zich uitstekend voor de consumptie van een sappig stuk rood vlees. In Argentinië weten ze daar ook wel raad mee. Een grote, sappige steak staat daar standaard op het programma tijdens de barbecue.

En wat is er nou lekkerder dan een goed glas rode wijn, terwijl het vlees sissend op het rooster ligt? Voor Argentijnen komt dat neer op een wijn van de Malbec-druif uit de omgeving van Mendoza. Zij kunnen zich geen betere begeleider bedenken voor de barbecue.

malbecEn dan te bedenken dat de Malbec-druif nog niet zo lang geleden is geïmporteerd vanuit Frankrijk. Inmiddels kunnen Argentijnse Malbec-wijnen de competitie met hun Franse evenknie glansrijk doorstaan. De smaak is puur, met hints van vers fruit. Laat die Argentijnse gauchos nu maar sissend hun steaks op het vuur gooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here