Birthe van Meegeren zegt: Less is more

0
116
wijn in kistje

Een trend in de wijnconsumptie in Nederland is dat we na jaren eindelijk minder gaan drinken. Een logisch gevolg van ons toenemende gezondheidsbewustzijn de laatste jaren.

Mijn adagium is al jaren: less is more! Doe mij maar een intiem diner met weinig vrienden in plaats van een feest met 100 man. Doe mij maar een linguine met slechts drie goede ingrediënten in plaats van een “stukje vis op een bedje van miezemuis en ieliepiele met een garnituur van ratatata en een schuim van geconfituurde frilala”. Zo ook met wijn: less is more: liever één hele mooie fles waar je langzaam met z’n tweeën van kunt genieten dan een twee flessen van inferieure kwaliteit.

Ja logisch, zal je denken. Maar toch kiezen weinig mensen voor een echte lekkere fles die meer mag kosten. Bedenk dat je in een restaurant voor een fles huiswijn vaak bijna 30 euro betaalt. 30 euro!  Doe eens gek en koop een mooie fles wijn van 25 euro en geniet er lekker thuis van. Een lekkere witte Bourgogne kun je voor dit bedrag krijgen of een krachtige Châteauneuf-du-Pape. Bij de Bourgogne bak je een paar coquilles met wat stukjes uitgebakken spek erop en een drupje uit de fles. En bij de Châteauneuf-du-Pape bak je een tournedos met paddenstoelen en rozemarijn aardappeltjes. C’est tout!

Door: birthevanmeegeren.nl

Deze colomn is van de hand van de in Haarlem wonende Birthe van Meegeren. Birthe is opgeleid aan de Londense International Wine, Spirit & Educational Trust en was meer dan 10 jaar werkzaam als de wijnspecialst van Gall & Gall. Nu is zij zelfstandig wijnadviseur. Leuk detail: de domeinnaam wijnenspijs.nl was 10 jaar geleden van Birthe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =