Casa Pito: e Viva España!

0
394
Casa Pito

Casa Pito is een van die bijzondere adresjes waar culinair genieten hoog in het vaandel staat. In de zomer van 2016 begonnen Peter Koopmanschap en Angela Donkers middenin Maastricht hun bijzondere Spaanse casa. “Bij Casa Pito hebben wij onze passie voor de Spaanse gastronomie en wijnen samengebracht”, schrijven zij op hun website.

Peter en Angela importeren uit het bijna altijd zonnige Spanje kwaliteitsproducten op het gebied van wijn en spijs. Dat levert een uiterst gemêleerde collectie smaakvolle en ambachtelijke producten op. Worsten, hammen, kazen, specerijen, olijfolie, wijnen, koffie, likeuren en andere delicatessen van het Iberische schiereiland zijn er in overvloed verkrijgbaar.

Boeiende inleiding

Onlangs waren wij er te gast op een wijnproeverij. Vinoloog Peter gaf daar een boeiende inleiding over Spaanse wijnen, terwijl Angela zorgde voor de begeleidende delicatessen. Opvallend detail daarbij was dat de gepresenteerde wijnen eerst ‘sec’ dienden te worden geproefd. Vervolgens werden dezelfde wijnen gepresenteerd met tapas of andere hapjes. Op de vraag of we verschil proefden tussen de wijnen met of zonder gerechtjes, was het antwoord uiteraard bevestigend.

Net zo goed als wijn met kaas erbij beter smaakt, zo smaken Spaanse wijnen (nog) beter met overheerlijke tapas erbij. Wij proefden o.a. enkele witte en rode wijnen van de gerenommeerde Catalaanse bodega van Ramon Roqueta. Hij is onlangs uitgeroepen tot beste wijnmaker van Spanje, dus zeker geen kleine jongen. Met name zijn Tempranillo Ull de llebre uit 2015, bekroond met een gouden medaille, kon ons zeer bekoren, zeker in combinatie met de overheerlijke tapas. Wij zeggen dan ook volmondig: e Viva España!

Wilt u ook eens zo’n bijzondere wijnproeverij met uitgelezen Spaanse wijnen en tapas bijwonen? Neem dan contact op met de eigenaren van Casa Pito: Peter Koopmanschap (06-28465964) of Angela Donkers (06-46088281). Casa Pito is geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Casa Pito
Maastrichter Heidenstraat 2
6211 HV Maastricht
I www.casapito.nl
E info@casapito.nl