Focaccia met verse vijgen en rozemarijn

0
29
pixel1 / Pixabay

Benodigdheden

Gistdeeg

  • 300 gram meel
  • 1/2  blokje gist  (circa 20 gr)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2  theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels (bio) citroensap + citroenschil rasp

Topping

  • 6 rijpe vijgen
  • 2 eetlepels verse rozemarijnnaalden
  • 40 gram pijnboompitten

Dressing

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 160C.
  2. Meel met de gist, 1 eetlepel suiker en 175 ml lauwwarm water goed kneden en circa 15 minuten afgedekt op een warme plaatst laten rijzen. Goed doorkneden met deeghaken.
  3. Het zout, de olie en het citroensap / citroenrasp toevoegen. Nogmaals handmatig doorkneden.
  4. Het deeg wederom op een warme plaats afgedekt voor circa 40 minuten laten rijzen.
  5. Een bakblik met bakpapier bekleden. Deeg uitrollen en circa 10 minuten afgedekt laten rusten.
  6. De gewassen en afgedroogde vijgen in vieren delen en over het deeg verdelen.
  7. De rozemarijn, pijnboompitten en de dressing van olijfolie, honing en citroensap over de focaccia verdelen.
  8. De focaccia wederom 10 minuten laten rijzen en in ongeveer 20 -25 minuten afbakken op 160C.