Grappa bij de espresso?

0
292
Corretto

Als fervent liefhebber van een caffè corretto (espresso met grappa) was ik uitermate verheugd met de innovatieve vinding van George Dalla Cia, eigenaar van de Dalla Cia distillery, uit Stellenbosch Zuid Afrika. Het recent op de markt gebrachte Dalla Cia Corretto sachet, gevuld met grappa, is voor iedere gepassioneerde espressoliefhebber een super hebbedingetje.

In Italië is het traditie om na de maaltijd een grappa te drinken. Single of een espresso met een scheutje grappa erin: caffè corretto. Grappa is een sterke drank die zijn naam ontleedt aan het Italiaanse woord graspa. Met graspa wordt bedoeld de gefermenteerde druivenschillen die als restproduct overblijven na het maken van wijn.

Als je in Italië een caffè corretto aan de bar bestelt, dan krijg je een espresso waar de barista een scheutje grappa aan toevoegt. Helaas is deze typisch Italiaanse manier van het serveren van een caffè corretto in Zuid Afrika niet gebruikelijk. De grappa wordt veelal in een separaat glaasje van 25 ml erbij geserveerd. Dit om te voorkomen dat de barman te veel grappa in de espresso schenkt. Op grond hiervan is het idee geboren om een verpakking te ontwikkelen die een eenheidsdosering grappa bevat.

Elk Dalla Cia Grappa sachet bevat 5 ml grappa, precies de juiste dosering om waar je ook bent je eigen caffè corretto te maken. De Dalla Cias zijn zeer enthousiast over het potentieel van dit sachet. De verpakking is uniek in zijn klasse en het sachet is eenvoudig met één hand te openen.

Helaas zijn deze sachets niet in Nederland te koop. De verzendkosten vanuit Zuid-Afrika naar Nederland zijn fors, maar voor de liefhebber (of geïnteresseerde importeur) die meer informatie wil: zie www.dallacia.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vijf × 5 =