Hert en Eend met een knolselderie mousseline

0
109
Angele

Nu de herfst begonnen is, staat ook het wildseizoen weer voor de deur. Wijn en Spijs kookinspirator Angèle Gerardu bedacht een combinatie van drie heerlijke wildgerechten.

Huwelijk van hert en eend met een knolselderie mousseline, voor 4 personen

Benodigdheden

  • 4 hertenbiefstukken van 160 gram
  • 1 magret de canard van 300 a 400 gram
  • 0,5 kg aardappelen kruimig
  • 300 gram knolselderie
  • 300 ml room
  • scheut olijfolie
  • 25 gram roomboter

Bereiding

Magret de canard

  1. Geen boter gebruiken, maar bak de magret de canard aan met de vetkant (witte kant) naar beneden. Deze is namelijk al vet genoeg en geeft een heerlijke smaak.
  2. Bak deze aan in 4 minuten aan de vette kant en 3 minuten aan de vleeskant.
  3. Pak ze eruit en laat ze ingepakt in aluminiumfolie rusten.

Hertenbiefstuk

  1. Bak de hertenbiefstukken kort maar krachtig in boter aan: 3 minuten aan de ene zijde en 3 minuten aan de andere zijde.
  2. Zorg dat de borden warm zijn, en maak alles direct mooi op.

Knolselderie-mousseline

  1. Kook de aardappels in 20 minuten gaar met wat zout.
  2. Kook de in blokjes gesneden knolselderie ook met wat zout in 15 minuten gaar.
  3. Druk de selderie uit in een vergiet zodat deze niet meer zo vochtig is, en gebruik de staafmixer om alles fijn te krijgen.
  4. Maak van de aardappels puree en voeg eerst de iets warme room toe en dan de roomboter en olijfolie.
  5. Op het laatste de selderie toevoegen en het geheel goed door elkaar roeren.
  6. Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here