Geniet met volle teugen

Bij Wijn en Spijs – de culinaire hotspot van Zuid-Limburg – staat genieten centraal.

Hier tref je speciale adresjes voor heerlijke wijn, vlees, vis, groente en fruit. Lees over de lekkerste gerechten en bijpassende wijnen en kijk mee over de schouders van professionele koks. Wil je er op uit? Raadpleeg dan de kalender met gastronomische evenementen in Zuid-Limburg.

Hoofdartikelen

restaurant van de maand mes amis

Restaurant-special: Mes Amis

Het wijnrestaurant Mes Amis aan de Tongersetraat 5 in Maastricht is verkozen tot Wijn en Spijs Restaurant van de maand september. Annaline Doelen bestiert al vijftien jaar deze gastronomische trekpleister van de bovenste plank.
tagliata

Tagliata: niet alleen Italianen smullen ervan

Door velen wordt de Italiaanse keuken beschouwd als het walhalla van de haute cuisine. Dat de bereiding van zo'n gerecht niet altijd moeilijk is, bewijst Angèle Gerardu met een recept voor Tagliata. Perfect begeleid door een Italiaanse Nals Magreid.

Droomt u van een eigen wijngaard?

Of heeft u er al een? Dan is een abonnement op Wijn en Wijngaard een goed idee. Het vakblad voor de wijnbouw in Nederland...

Op zoek naar de mooiste mousserende wijn uit Limburg

Gisterenochtend kwamen bij restaurant Gerardushoeve in Epen de keurders uit België en Nederland bijeen. Zij gingen in nog geen 3 uur tijd 24 mousserende...
- ADVERTENTIE -

Recepten

Wijnen

Nieuws

Nieuwste video's

Achtergrond

Combinaties

Restaurant-special: Danyel in Maastricht

Danyel van den Bongerd heeft zich tijdens zijn dertig jaar lange loopbaan in de keukens van gerenommeerde (sterren)restaurants altijd laten inspireren door Franse grootmeesters als Escoffier, Bocuse en Ducasse.