In de Karkol beste café van Nederland

0
221
In de Karkol

Het vakblad Misset Horeca heeft café In de Karkol in de Maastrichtse Stokstraat uitgeroepen tot het beste café van Nederland. In de Karkol is namelijk als eerste geëindigd in de Café Top 100 2016.

Het kleine café in het hart van de Limburgse hoofdstad verovert al jaren de harten van gasten, medewerkers en juryleden van de Café Top 100, aldus Horeca Misset. Een echte verrassing voor horeca-kenners is de uitverkiezing daarom dan ook niet, want In de Karkol staat voor het elfde (!) achtereenvolgende jaar in de top-10 van de Café Top 100. De eerste plaats is in feite de terechte beloning voor jarenlange gastvrijheid op het allerhoogste niveau.

Gunfactor

Misset Horeca vermeldt op zijn eigen website: “Continuïteit zit ook een beetje in de gunfactor. Café, ondernemer, medewerkers en ook gasten; alles en iedereen straalt één en al sympathie uit. Of je hier nu vrijdag vroeg in de middag komt, rond de avondschemer op een dinsdag of ‘vol in de zaterdagavond’, je bent er nooit alleen. Altijd die hartelijke groet, altijd die warme glimlach en binnen de kortste keren een perfect getapte pils voor je neus. Hier komen kunstenaars, studenten, pensionado’s en alles wat daar tussenzit of doorheen loopt, samen. Een gesprek met een andere gast is zo aangeknoopt – en niet alleen omdat je hier al snel naast elkaar zit, op slechts 37 vierkante meter. In de Karkol is klein, maar nooit benauwend.”

Mystery visitors, vakjuryleden en de hoofdjury zijn unaniem lyrisch over deze parel van Maastricht. Zelfs in een caféstad als Maastricht weten Barth Hochstenbach en zijn team uit te blinken. Hier leggen ze de lat nu eenmaal elke dag hoog.

In de Karkol

Maastricht al vier keer nummer een

Dat Maastricht bij uitstek een caféstad is, wisten ze bij vakblad Misset Horeca natuurlijk al lang. Met de nummer een positie van In de Karkol is het overigens voor het eerst in de geschiedenis van de Café Top 100 dat één stad vier winnaars levert. In 1996 was In den Ouden Vogelstruys het eerste Maastrichtse café dat op plek één van de Café Top 100 eindigde. In 2002 volgde De Poshoorn, negen jaar later was het de beurt aan De Bóbbel. Nu treedt dus ook In de Karkol toe tot dit selecte gezelschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 14 =