Karel de Graaf ambassadeur Wijn en Spijs

0
99
Karel de Graaf

Karel de Graaf heeft op 10 juni 2016 uit handen van de Franse Ambassadeur in Nederland, dhr. Philippe Lalliot, een bijzondere Franse landbouwonderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot Officier dans l’Ordre du Mérite Agricole.

Karel de Graaf richtte in 1988 het tijdschrift Perswijn op. Eind 1991 besloot De Graaf zijn hart te volgen en iets met wijnen uit de Bourgogne te gaan doen. Hij was in 1979 voor het eerst in de Bourgogne geweest en ontwikkelde al vrij snel een passie voor de wijnen uit dit bijzondere gebied. Hij besloot agent te worden.

Wijn en Spijs is blij dat Karel de Graaf ons gaat ondersteunen met zijn kennis en ervaring.

Daartoe kocht hij in 1993 een perceel in de wijngaard ‘Les Narvaux’, gelegen in het beroemde dorp Meursault. Inmiddels bestaat zijn agenturenbedrijf 25 jaar en vertegenwoordigt hij maar liefst 50 producenten uit de Bourgogne.

In 1998 pakte Karel zijn oude beroep van docent weer op. Hij geeft presentaties over wijnbouw en vinificatie aan diverse organisaties als Winefield’s, het Wijninstituut en het begeleidingstraject Magister Vini. Verder schrijft hij geregeld artikelen voor het tijdschrift Winelife. Wij zijn erg blij dat Karel heeft besloten om ons Limburgse initiatief ‘Wijn en Spijs’ te ondersteunen met zijn kennis en ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

een + 14 =