Keuzestress? Even een voorproefje van het Preuvenemint

0
83
Hollandse Nieuwe met de Girlan 448

Wat brengen de koks en sommeliers bij het Preuvenemint op tafel? Wij vroegen het ze en dit is wat u te wachten te staat.

Toine Hermsen presenteert zich met:

  • Kikkerbilletjes in kervel looksaus waarbij een Chateau de Berne Rosé uit de Provence wordt geschonken.
  • Aardbeitjes ‘Wimbledon’ met Champagne Boizel Brut.

De restaurants Tout a Fait en Vivendum brengen de volgende gerechten:

  • Tom ka kai soep met kip en koriander.
  • Dun gesneden gepekelde zalm met wilde kruiden en structuren van meloen.
  • Tartaar van zeebaars met schuim van Parmezaanse kaas en zoetzure groenten.
  • Mousseline van erwtjes met Noordzeekrab en een schuim van mimolette kaas.
  • Ribjes van het Iberische varken ‘Gado Gado Style’.
  • Konijn in het zuur met couscous van bloemkool.
  • Wagyu burger met eendenlever en konfijt van rode uien.
  • IJs van drop met crème van sinaasappel, crumble van zwarte olijven en Valrhona chocolade.
  • Passende wijnen.

Casper Stijntjes van Restaurant Le Bon Vivant heeft een geweldige wijn en spijscombinaties uitgewerkt:

  • Landhoen met Perrin Luberon.
  • Lamschenkel met Perrin Reserve Rouge.
  • Hollandse Garnaal met Bernard Ott.
  • Livar met Quinta.
  • Hollandse Nieuwe met Girlan 448.

Daarbij springt er één combinatie dusdanig uit dat we deze graag eruit pikken om verder toe te lichten. Hollandse Nieuwe met de Girlan 448 is een mooie combi door de mineraliteit en het frisse van de Pinot Bianco en de Sauvignon met de frisse en zure tonen van de Amsterdamse ui en augurk, terwijl de Chardonnay mooi combineert met de vette haring.

Edward Oudenhoven van Gadjah Mas brengt zoals te verwachten een heerlijke pallet aan 22 Oosterse gerechten. Hier een greep:

  • Bami, kippensoep, bah pah en loempia.
  • Risolles: een gepaneerd flensje met kopvulling.
  • Pastei gevuld met groenten en vlees.
  • Lemper: een gestoomd rijstrolletje met kopvulling.
  • Aayam pedis: gefrituurde pikante kippenkluifjes met chilisaus. De gado-gado ontbreekt niet.
  • Tahu telor: tahu-omelet met tauge en ketjapsaus.
  • Terong tempura: obergines in tempuradeeg en groene sambal.
  • Preuvenerames: rijstschotel met vlees en groentegerechten.
  • Nasi bunkus: nasi goreng met vlees- of groentegerecht naar keuze.
  • Nasi goreng: gebakken rijst met garnalen.
  • Sate babi, varkenssate met pindasaus.
  • Sate ayam: kipsate met pindasaus.
  • Sate manis: ossenhaassate met ketjapsaus.
  • Sate kambing: lamsate met ketjapsaus.
  • Sate udang: garnalenspies met ketjapsaus.
  • Witte rijst en groene sambal.
  • Spekkoek: speculaas cake.
  • Dada isih: groene pannenkoek met kokos en palmsuiker.
  • Pisang goreng: gebakken banaan

Studentenvereniging Amphitryon 

Tot slot bij de studenten van de Hotel Management School is het ook weer feest. Kijk maar:

  • Coquille in combinatie met Quinta do Alqueve | tradicional blanc.
  • Oester óf toren van zalm in combinatie met Domaine La Chapinière | sauvignon blanc.
  • Risotto in combinatie met Apostelhoeve | Cuvee XII (primeur!)
  • Oester met een schuim van Gin & Tonic en Limoncello parel.
  • Zomerse barbecue gazpacho.
  • Bourgondische borrelplank met Herefords’ en Livars mooiste producten.
  • Toren van zelf gerookte zalm met venkel, een crème van avocado en kwartelei.
  • Vegetarische risotto met bospaddenstoelen, een kruidenolie en à la minute geraspte Parmezaan.
  • Coquille op een bedje van spinazie en ratatouille ravioli, afgemaakt met een schuim van bisque d’homard.
  • ‘Of je worst lust’
luxe broodje met Herefords worst, te kiezen uit een topping van truffel/foie gras of gamba/knoflook.
  • Crêpe Suzette met een bolletje vanille ijs.
  • ‘Bloody Choco dessert’ 
Brownie met een sorbet van bloedsinaasappel, chutney van appel en peer en een rozemarijn crumble.
  • Cas Spijkers bitterballen met truffelmayonaise, volgens Annelotte van den Bosch de reden om te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here