La Liste: handige app voor gourmands

0
59

Er is nu een handige app in omloop, waar de duizend beste restaurants ter wereld overzichtelijk per stad, streek en land staan vermeld: La Liste.

La Liste geeft op basis van een zogeheten algoritmische aggregator een objectieve ranking, waarin alle gegevens over het desbetreffende restaurant, zoals vermeld in gidsen als Michelin en Gault Millau, maar ook in klantreviews (o.a. TripAdvisor en IENS), zijn verzameld.

Hans van Wolde
Hans van Wolde (Beluga)
Foto: A. van West

Opmerkelijk is dat van de duizend beste restaurants ter wereld er maar liefst 116 (!) in Japan staan. Dat zijn er drie meer dan in Frankrijk, nog altijd een goede tweede. Van Limburgse zijde staan twee restaurants in de Top Duizend van La Liste: Beluga Loves You (Maastricht) en Da Vinci (Maasbracht).

Niet voor niets staan deze twee paradepaardjes van de Limburgse gastronomie ook in de Michelin-gids vermeld met elk twee sterren. Aan de andere kant van de Maas, in Belgisch-Limburg, staan ook twee restaurants op La Liste: Aan Tafel bij Luc Hellings (Hasselt) en Slagmolen (Opglabbeek).

Bij een bezoek aan een stad, waar ook ter wereld, geeft La Liste in een oogopslag de beste eetadresjes ter plekke. Daarmee is het een handig hulpmiddel in de zoektocht naar de gastronomische hotspots in steden als Parijs, Londen of Barcelona. Dat je dan ook over een goedgevulde beurs moet beschikken, spreekt voor zich.

Meer info, ook over het downloaden van de app, vindt u op: www.laliste.com