Home Nieuws

Nieuws

Promotiecentrum Limburgse wijnen

Wijnpromotiecentrum Graag willen wij u kennis laten maken met de verschillende wijnen uit onze streek. Daarvoor hebben wij een wijnpromotiecentrum geopend in Maastricht. Aan de binnenhaven "Het Bassin" is een van de werfkelders ingericht als informatie-,...
Kurkentrekker van hout en metaal

Wat is een goede kurkentrekker?

Professionele gebruikers hanteren meestal een kelnersmes dat dan ook wel sommeliersmes wordt genoemd. Dit is een kurkentrekker waarvan het handvat als hefboom kan worden gebruikt.

Youp zegt het ook: houd het licht!

Gisteren was ik bij Youp van ’t Hek. Gelukkig kwam tijdens deze avond ook wijn aan bod. Hij vertelde dat een vriend van hem veel snobistische kakkers (Youp’s  woorden) als vrienden had. Die deden...
Hans van Wolde

Hans van Wolde heeft volop plannen

Hans van Wolde, chefkok van restaurant Beluga stuurt ons het nieuws: "De belugabar ... een nieuwe bar, maar dan wel één met een internationale uitstraling. Dat is de bar zoals wij in gedachte hadden en...
biologische wijn

Biologische wijn scoort beter op smaak dan ‘gewone’ wijn

Biologische wijnen worden over het algemeen beter beoordeeld dan hun 'gewone' tegenhangers. Onderzoekers van de universiteit van Californië vergeleken de recensies van ruim 74.000 verschillende wijnen en concludeerden dat biologisch vaak beter smaakt. De recensies...

Gelukkig Nieuwjaar

Het Wijn en Spijs team wenst u een verrukkelijk culinair 2017!

La Liste: handige app voor gourmands

Er is nu een handige app in omloop, waar de duizend beste restaurants ter wereld overzichtelijk per stad, streek en land staan vermeld: La Liste. La Liste geeft op basis van een zogeheten algoritmische aggregator...
Danyel

Restaurant-special: Danyel in Maastricht

Danyel van den Bongerd heeft zich tijdens zijn dertig jaar lange loopbaan in de keukens van gerenommeerde (sterren)restaurants altijd laten inspireren door Franse grootmeesters als Escoffier, Bocuse en Ducasse.
Servais Tielman

Limburg heeft er een ster bij: Cucina del Mondo

De Michelin-sterrenregen is weer neergedaald over Nederland. Alle Limburgse restaurants behielden hun ster c.q. sterren. Nieuwkomer is restaurant Cucina del Mondo in Heerlen, dat nu met een ster vermeld staat in de Michelin-gids.
Inge Swillens Toerkoop reisburo Meerssen

Toerkoop Reisburo Swillens specialist in Wijn en Spijs reizen

Herinneringen aan vakanties gaan vaak over bijzondere gastronomische pleisterplaatsen, waar het onderweg goed toeven was. Dat weten ze bij Toerkoop Reisburo Swillens in Meerssen.

Laatste artikelen