Op welke temperatuur drink je de wijn?

0
130
Gekoelde champagne

Niets is zo vervelend als een te koude of te warme wijn. Dus hierbij nog even de juiste temperatuur op een rijtje gezet.

  • Champagne: 7 graden (ongeveer 3 uur in de koelkast)
  • Fruitige witte wijn zoals Sauvignon blanc: 7 graden
  • Volle witte wijn zoals Chardonnay: 10 graden (1,5 uur in de koelkast)
  • Rijke witte wijn zoals Bourgogne: 10 tot 14 graden (1 uur in de koelkast)
  • Rode lichte wijn zoals Beaujolais, Pinot noir en Cote du Rhone: 15 graden (een half uur in de koelkast)
  • Zware rode wijn zoals Medoc: 18 graden (kwartiertje in de koelkast)
  • Dessertwijnen: tussen de 10 en 14 graden (1 uur in de koelkast)

Bron: Gall en Gall

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here