Oude tijden herleven weer bij Chalet Tivoli

0
339
Tivoli in jaren zeventig.

Het was eind jaren ’50, ik liep met mijn ouders, broer en zus, het wandelpad langs de geul van Valkenburg naar Houthem. Daar in Houthem werd ons nieuwe huis gebouwd. Pa wilde wel kijken hoe het met de bouw stond. Super saai, maar op de terugweg wachtte ons een traktatie.

Voor deze kleine man waren er maar twee adresjes die dan van belang waren onderweg: Tivoli en Adam en Eva. Bij Tivoli verkochten ze ijs. Heerlijk.

In de beginjaren was Tivoli een heuse theetuin, waar op de zondag de wandelaren een kopje thee/koffie kochten met een stukje vla erbij. Het in 1927 gebouwde houten keetje van Tivoli bestaat nog steeds. Een beetje groter, maar nog steeds knus genoeg. Pretentieloos simpel en eerlijk zoals altijd. Tegenwoordig is het een restaurantje waar de wandelaren lekker neerploffen. Adam en Eva hebben het niet overleefd.

Het huidige Chalet Tivoli wordt uitgebaat door Frans en Francis, tot volle tevredenheid van de klanten. Zoals Arie Paalman, een bezoeker, vertelt: “Altijd een goede ontvangst, je bent er echt een welkome gast! Kwaliteit van menu’s is perfect. Ook eigen gebakken vlaaien zijn heerlijk. Je gaat met een tevreden voldaan gevoel weg en da’s heel goed. Ons petje af voor het team bij Tivoli. Ik hoop dat ze nog lang doorgaan om ons te verwennen”

Chalet Tivoli
Plenkertstraat 63
6301 GL Valkenburg
Tel: +31-436010247 / +31-622799937
E-mail: frans@chalettivoli.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 1 =