Petit Meunier van de Moezel

0
161
Moezel

Wederom ervaar ik dat het toch fijn is om in de Euregio te wonen. Binnen twee uurtjes rijden ben je aan de Moezel, een van de vele mooie wijngebieden van onze Oosterburen. Twee dagen lang genieten van ‘typische’ Rieslings. Rieslings van de zogenaamde ‘Steillagen’ rondom de Moezel. De bodem is hier overwegend van leisteen.

Tijdens mijn verblijf aldaar werd ik op aangename wijze verrast door een glas 100% Petit Meunier 2011 van Weingut Christian Steinmetz uit Brauneberg. Een van de synoniemen voor de Petit Meunier is de Schwarzriesling.

Als ik Meunier hoor dan denk ik altijd aan de Champagneregio. De Meunier is een van de drie druivensoorten die in de Champagnestreek gebruikt worden voor het produceren van Champagnes.

pinot meunierHet eerste wat mij opviel was de kleur van deze Petit Meunier. Die was een fractie donkerder dan de kleur van de Pinot Noir, maar qua structuur vergelijkbaar met de Pinot Noir. Men veronderstelt dat de Petit Meunier een van de ‘ouders’ van de Pinot Noir zou kunnen zijn, maar definitief bewezen is dit nog niet.

In de neus kersen, rokerig en kruidig. In de smaak kersen, rood fruit, mooie frisse zuren en een redelijke afdronk. Deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad.

De Petit Meunier was licht gekoeld en in samenspel met een traditionele Flammkuchen een niet te versmaden combinatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

drie × 3 =