Proef de Limburgse wijn en spijs route

0
82

Meer dan 96% van de Nederlanders heeft nog nooit een glas Limburgse wijn geproefd

Au! Hoog tijd om daarin verandering te brengen. De kersverse stichting promotie Limburgse wijnen neemt de uitdaging aan. Onder het motto “Ontdek de Limburgse wijnen” is zij begonnen met haar uitdagende klus.

In Nederland wordt wijn gemaakt. Een groot deel is afkomstig uit Limburg. Datzelfde is bij onze zuiderburen ook het geval. Het productie areaal groeit gestaag. In de beide Limburgen ca. 150 ha. De klimatologische veranderingen spelen de wijnboeren in de kaart. Inmiddels zijn ruim 70 wijnboeren in Belgische en Nederlands Limburg actief. Een heuse “route des vins” kaart zet ze op de kaart. Op deze Limburgse wijnroute staan ook de terrassen en restaurants aangegeven die Limburgse wijnen schenken. De stichting gaat zo ver dat zij café-restaurants stickers levert waarmee, herkenbaar voor de gasten is dat hier Limburgse wijnen worden geschonken.

Via de site van de stichting is het mogelijk om een rondleiding en proeverij te reserveren bij een van de vele wijngaarden. De stichting heeft daarvoor zelfs een promotie centrum Limburgse wijnen geopend in Maastricht. (Bassinkade 8)

“Het  gaat goed met de top restaurants die Limburgse wijn op de kaart hebben staan, maar er is nog veel ruimte bij café-restaurants die werken met streekproducten. De kwaliteit van de wijn is steeds beter geworden. De wijnboeren hebben veel meer ervaring met het maken van wijn. Tijd om ontdekt te worden door het grote publiek.” Aldus de voorzitter van de stichting promotie Limburgse wijnen, Jules Odekerken.

De komende maanden, “La Saison Culinaire”, staan de culinaire activiteiten in Zuid Limburg extra in de aandacht. Voor de stichting promotie Limburgse wijnen een reden om een Limburgse wijn en spijs tour op te zetten.  Zo kan je bij een aantal wijngaarden terecht, om de wijnen te proeven. Zoals wijngaard Sint Martinus in Vijlen, Domein Holset, Wijngaard de Fromberg in Ubachsberg. En bij wijnbar Wienkontor in Maastricht.

Ook staan er een aantal leuke cafés restaurants en terrassen op die een glas Limburgse wijn schenken met een bijpassend streekgebonden amuse. Zoals bij Burgemeester Quicx in Houthem Sint Gerlach, De Gerardushoeve in Epen en Bie de Tantes in Eys.

Bij andere restaurants bieden een speciaal route des vins menu met bijpassende Limburgse wijnen. Zoals Juliana in Valkenburg, de Bistrot de Liege in Sint Gerlach en Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht.

Kortom deze event kaart in combinatie met de route des vins kaart is een leuke manier om de Limburgse wijn te ontdekken.

Voor 19,50 per persoon kan je drie maal genieten.

De kaarten zijn te koop in onze webshop maar ook in de webshop routedesvins.nl, VVV Maastricht,  VVV Zuid Limburg, Beaujean Vacances in Gulpen en het promotiecentrum voor Limburgse wijnen bij wijndomein Holset en het centrum in Maastricht aan de Bassinkade. Bij de laatste krijg je bovendien een fikse korting op de wijn accessoires zoals de “preuvenemint” wijnkoelers.