Run op Château Miraval door echtscheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

0
1047
chateau-miraval

Het showbizz-huwelijk tussen Angelina Jolie en Brad Pitt liep onlangs keihard op de klippen. Het op het eerste oog zo harmonieuze Hollywood-koppel is inmiddels in een heftige echtscheiding verwikkeld.

Voor de wijnliefhebbers is natuurlijk de grote vraag: wat gebeurt er met Château Miraval, het Provencaalse wijndomein dat Brangelina in 2012 opkocht en waarover we ook al berichtten in een eerder artikel over rosé? Dat schijnt ook tot de boedel te horen, waar een roedel advocaten zich nu als een stel bloeddorstige hyena’s in Hollywood over buigt. Inmiddels schijnt de vermaarde wijngaard te koop te staan. Brad en Angelina kochten het wijndomein overigens voor zo’n slordige 55 miljoen euro. Dus je moet wel een goedgevulde beurs hebben, wil je een bod uitbrengen.

Gevolgen voor de wijn

Het heeft de waarde van hun voortreffelijke rosé in ieder geval geen kwaad gedaan. Want eigenaren van een of meerdere flessen rosé Château Miraval met de naam Jolie-Pitt erop vermeld spinnen ondertussen garen bij de vechtscheiding. De waarde van de Brangelina rosé is inmiddels een aantal keren over de kop gegaan: van 18 euro naar 140 euro per fles! Althans, dat meldt de horecawebsite Eater. Voorwaar, geen misselijke winstmarge. Kennelijk willen mensen nu koste wat kost een of meerdere flessen rosé in handen hebben, die Angelina en Brad in betere tijden gezamenlijk dronken in hun Franse liefdesnestje.

Astronomische bedragen

Er is dus een ware run ontstaan op deze speciale Côtes de Provence rosé. Sommige handelaren schijnen op eBay zelfs meer dan 900 euro (!) te vragen, maar het is onduidelijk of iemand dat astronomische bedrag ook daadwerkelijk heeft neergeteld. Kenners van de markt beweren dat je de flessen Château Miraval nog maar beter een tijdje kunt bewaren in je wijnkelder, tenminste als je daar een voorraadje hebt liggen. Ze worden naar verwachting alleen nog maar meer waard. Toch jammer dat ik afgelopen zomer aan de Côte d’Azur niet een aantal flesjes heb gescoord. Ze lagen toen zo voor het oprapen. Maar ja, toen was er ook nog geen wolkje aan de lucht tussen Brad en Angelina.

Het wijndomein

Nog even wat feiten over het meest glamoureuze wijndomein van Frankrijk: op 23 augustus 2013 huwden Angela Jolie en Brad Pitt in Château Miraval, nadat zij het landgoed met de uitgebreide wijnvelden een jaar eerder hadden gekocht en gerestaureerd. Château Miraval is het meest bekend door de uitstekende rosé “Pink Floyd”. Waarom die naam Pink Floyd? Omdat deze legendarische groep een deel van hun album The Wall opnam in Studio Miraval. Deze rosé is zeer geliefd bij wijnkenners door zijn lichte en unieke smaak.

In 2012 won Château Miraval zelfs de Wine-Spectator onderscheiding van beste rosé ter wereld. De viticulteur is de legendarische Marc Perrin. Laten we hopen dat hij wel verbonden blijft aan het domein. Het landgoed in het zuiden van Frankrijk telt ruim 485 hectare en heeft naast een wijngaard ook een olijfgaard, privémeer en een gracht. De villa die op het landgoed staat telt 35 kamers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

drie × vier =