Sebastian Beaumont uit Zuid Afrika

0
132

Sinds 1974 wordt door de familie Beaumont in Botrivier, Zuid-Afrika wijn geproduceerd. Meerdere keren, tijdens onze vakanties, hebben wij dit wijngoed bezocht en telkens weer worden mijn smaakpapillen danig op de proef gesteld. Vandaag niet in Botrivier maar ‘gewoon thuis’ heb ik een fles van dit prachtige wijngoed geopend.

Vitruvian 2011: topwijn van Sebastian Beaumont

beaumontDe naam Vitruvian is een verwijzing naar de 200 jaar oude, nog werkende watermolen op het wijngoed. Vitruvian 2011 is een blend van Mourvèdre, Shiraz, Pinotage en Cabernet Franc. Deze wijn is de topwijn van Sebastian Beaumont en wordt alleen in de beste jaren gemaakt.

De kleur is scharlakenrood met een licht bruine nuance aan de rand. In de neus rijpe zwarte pruimen, overrijpe aardbeien, Amarene kersen, nat blad en kruiden. Een echte krachtpatser bij binnenkomst. Wederom zwarte pruimen(vlaai), kruiden, nat blad en aards. De tannine is nog duidelijk aanwezig, maar ik ervaar deze niet als storend. De afdronk is heel lang met een hint van leer en koffie.

Een overheerlijk glas wijn. Het bewaarpotentieel is circa 15 jaar. De wijn heeft 36 maanden houtopvoeding gehad waarvan 35% nieuw Frans eiken. Het alcoholpercentage is 13,5%.

Deze wijn combineert uitstekend met onder andere Coq au Vin en steak met komijn, koriander en peper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =