Vojacek Wijnen valt in de prijzen

0
192
jury-proefschrift-wijnconcours

De Maastrichtse wijnhandel Vojack Wijnen is met een uitgelezen selectie wijnen in de prijzen gevallen. Met 18 wijnen in de finale van het 28e Proefschrift Wijnconcours toonde Vojacek Wijnen zich zeer succesvol tijdens dit prestigieuze ‘concours de vin’. Voor eigenaar Yoery Vojacek was het klinkende resultaat de bevestiging dat hun assortiment in alle prijscategorieën breed gewaardeerd wordt.

proefschrift wijnconcoursDe Nederlands-Belgische Grand Jury onder leiding van the Wine & Food Association proefde, argumenteerde en discussieerde bijna 500 manuren voordat de prijswinnaars bekend waren.

De jury stond voor de zware opgave om duizenden monsterflessen serieus te proeven en de beste wijnen te selecteren op basis van kwaliteit, prijs en authenticiteit. Goed, gewoon of correct is bij het Proefschrift Wijnconcours niet de norm. Uitsluitend de allerbeste wijnen in hun soort en categorie maken kans om in de finale te komen.

Pinot Noir Bollenberg 2013 prijswinnaar 28e Proefschrift Wijnconcours

Met de Pinot Noir Bollenberg 2013 sleepte Vojacek Wijnen het felbegeerde predicaat de beste rode wijn van het jaar in de categorie tot € 30,- in de wacht.

Domaine Valentin Zusslin, gelegen in Orschwihr, net ten zuiden van Colmar, oogst deze Pinot Noir in het oostelijke deel van Bollenberg (volop ochtendzon). Plukken doen ze in het begin van de herfst om overrijpheid te voorkomen. De trossen worden streng geselecteerd, ontsteeld en heel voorzichtig ingeweekt gedurende 15 dagen, zodat het sap puur en elegant blijft. De wijn rijpt vervolgens 14 maanden in kleine Bourgondische gebruikte vaten. Een Pinot Noir van buitengewoon hoog niveau.

Vojacek Wijnen stond ook nog met 17 andere wijnen in de finale in deze bijzonder geslaagde editie van Proefschrift Wijnconcours.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

zeven + negentien =