Wat ligt er in de wijnkelder van een luchtvaartmaatschappij?

0
139
Wijnflessen

Een inkoopteam van Emirates kocht voor een dikke 400 miljoen dollar meer dan 60 wijnen, champagnes en ports. Deze komen volgens de luchtvaartmaatschappij van de beste wijngaarden uit 12 landen, maar voornamelijk uit Frankrijk.

De investering ligt in de vorm van 1,2 miljoen flessen te rijpen in de wijnkelders van Emirates in Bourgondië. De meeste zullen pas vanaf 2020 op dronk zijn. Emirates-topman Tim Clark: “Voor ons is wijn een ervaring. Onze klanten willen aan boord genieten van wijn alsof ze in een chique restaurant zitten en zijn geïnteresseerd in de afkomst van de wijn. Daarom hebben we al meer dan tien jaar de inkoop in eigen handen.”

Het wijnportfolio van de luchtvaartmaatschappij bestaat voor bijna de helft uit wijnen uit de Franse regio Bordeaux, zoals Château Lafite en Château Margaux. Ook veel flessen Dom Perignon champagne zijn ingekocht. Daarnaast schenkt Emirates wijnen uit Australië, Nieuw-Zeeland en Californië.

De inkopers van Emirates houden naar eigen zeggen rekening met de kwaliteit van de wijn, hoe deze combineert met de geserveerde maaltijden en hoe de smaak wordt beïnvloed door de verhoogde druk in het vliegtuig.

Bron: Gracia Visscher, Volkskrant