Herfsttijd, pompoentijd

0
38

Recept voor een romige pompoensoep verfijnd met biologische pompoenpitolie.

Benodigdheden

  • 1 Hokkaido pompoen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels reuzel
  • 1 eetlepel meel
  • 1/16 liter droge witte wijn
  • ¾ liter rundvlees bouillon
  • ¼ liter slagroom
  • peper, zout , nootmuskaat

Bereiding

  1. De pompoen goed wassen en niet schillen. De pitten verwijderen en de pompoen in blokjes snijden.
  2. De ui schillen en aanzetten in de reuzel.
  3. Pompoenblokjes toevoegen en licht aanbakken.
  4. Het meel toevoegen, goed doorroeren en aansluitend de witte wijn toevoegen.
  5. Rundvleesbouillon alsmede de slagroom, peper en zout toevoegen.
  6. Dit alles op een lage stand 30 minuten laten koken met de deksel op de pan.
  7. Zodra de pompoen zacht is de soep door een zeef passeren of met een staafmixer pureren. De soep wederom langzaam verwarmen, een snufje nootmuskaat toevoegen en ietwat laten inkoken tot een mooie cremige substantie.

Je kunt deze soep serveren met een scheutje pompoenpitolie en het geheel verfijnen met geroosterde pompoenpitten.