Spaans koud soepje

0
116
gazpacho

Benodigdheden

  • ½ l kipbouillon
  • 6 el olijfolie
  • 6 dikke verse tomaten
  • 2 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • verse basilicum 15 blaadjes
  • 1 el tijm
  • ½ bosje platte peterselie
  • 3 el slagroom
  • peper en zout uit de molen naar smaak

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten
  2. Doe in een braadpan de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes aan.
  3. Doe er vervolgens de rest van alle kruiden bij en laat het geheel 10 min pruttelen.
  4. Dan de bouillon erbij, en laat het geheel 10 min zachtjes inkoken.
  5. Doe er dan de slagroom bij, en niet meer laten koken.
  6. Zet het zeker 5 uren koud, en als je het uitserveert mag er best een ijsklontje in drijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here