Tartaar van zalm met mierikswortelcrème

0
273
Zalmtartaar

Van Cuccina Angèle, een recept voor 6 personen voor tartaar van verse en gerookte zalm, met een crème van mierikswortel.

Benodigdheden

  • 200 gram gerookte zalm
  • 300 gram verse zalm zonder vel
  • bosje bieslook
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el citroensap
  • 2 el yoghurt/of melk
  • peper en zout uit de molen

Bereiding

  1. Snij alle zalm in mooie blokjes niet te groot en meng deze met de fijn gesneden bieslook, mierikswortel, crème fraîche, citroensap en de yoghurt tot een mooie dressing.
  2. Als je de verdeling goed wil hebben doe je als eerste de helft van de dressing onder de zalm en kijkt dan of deze niet te nat is.
  3. Maak het geheel af met peper en zout uit de molen.
  4. Maak er met de ijsknijper leuke bolletjes van of gebruik ronde vormpjes.
  5. Garneer het af met iets fijns, bijvoorbeeld een stukje tomaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here