Twee wijnen bij hetzelfde gerecht proberen?

0
97
Wijnglas

Vandaag was weer zo een dag om iets bijzonders uit te proberen. In de grillpan lag een heerlijk stuk Ierse diamanthaas met rozemarijn. Even krachtig aangezet en daarna nagegaard in de oven. Wat drinken we daar nu bij?

Een fles Blaufränkisch Grande Reserve Grosslage Rosalia 2012 van Weingut Alfred Fischer uit het Burgenland Oostenrijk stond al twee dagen open. Ik heb deze wijn voor een proeverij geopend in de wetenschap dat het eigenlijk een ‘kindermoord’ was om deze prachtwijn nu al te drinken. Nu had ik ook nog een andere wel heel bijzondere wijn op mijn voorraadlijst staan. Een Lagrein editzione 2006 van Weingut Stephan Sölva uit Süd Tirol Noord Italië. Van beide wijnen heb ik een glas geproefd.

Blaufränkisch Grande Reserve Grosslage Rosalia 2012

alfred-fischerDe Blaufränkisch: in de neus kruidigheid, rood fruit. Robijnrode kleur. De geur is aromatisch, vers rood fruit zoals aardbeien en frambozen. In de mond zijn er lichte tinten van bosvruchten en kruiden aanwezig. De afdronk is kruidig met nuances van zwarte peper en cacao. Deze wijn heeft nog rijkelijk tannine en zoals ik al eerder vermeldde veel te jong om nu te drinken.

Lagrein editzione 2006

Lagrein EdizioneDaarentegen was de Lagrein Edizione 2006 uit de de Silva range van Weingut Stephan Sölva een wijn die geheel in harmonie is. Een ondoorzichtige donkerrode kleur. Rijp fruit zoals pruimen, rozijnen en iets rokerig in de neus. In de mond een feestje van rijp zwart fruit, bosbessen, aards, intens, fluweelzacht. De tannine en de zuren waren heel mooi geïntegreerd. Een mooie kruidige en met rijpe fruittonen onderbouwde afdronk. Een prachtig glas wijn.

Beide wijnen pasten, ondanks het grote leeftijdsverschil, perfect bij dit heerlijk stukje rundvlees.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here