Zomerse Prosecco met een scheutje lavendelsiroop

0
132
Lavendel

Voor mij is het ieder jaar een genot om de bloeiende lavendel in onze tuin te zien. Wat een kleurenpracht en wat een overweldigende geur heeft lavendel toch!

Zo langzaam aan wordt het tijd om de lavendel te snoeien en zoals gebruikelijk worden de lavendelgeurzakjes opnieuw gevuld met verse bloemen. Maar dit jaar heb ik van de bloemen een lavendelsiroop gemaakt.

Lavendelsiroop
Lavendelsiroop

Benodigdheden

  • 1 liter water
  • 750 gram kristalsuiker
  • een hand lavendelbloemen met blad
  • 1 citroen in schijfjes gesneden
  • 25 gram citroenzuur

Werkwijze

  1. Het water in een ruime pan aan de kook brengen.
  2. Suiker toevoegen zodat dit goed kan oplossen.
  3. Suikerwater laten afkoelen.
  4. Voeg de gewassen en afgedroogde lavendelbloemen, citroenschijfjes en citroenzuur toe.
  5. Laat dit alles afgedekt minstens drie dagen staan.
  6. Zeef de siroop en schenk deze over in flesjes.

Een scheutje lavendelsiroop in een glas Prosecco smaakt zeer verrassend en de “rustgevende” werking krijg je er gratis bij 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here